25 de Novembre "“Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

L' Ajuntament de La Torre de Claramunt s'adhereix un any més al manifest unitari amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el proper 25 de novembre .
El mateix dia 25 de novembre desde la Generalitat es convoca a tota la ciutadania a les 12:00h del migdia a fer un minut de silenci, en senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista. El personal de l'Ajuntament i membres del consistori farem aquest minut de silenci a la Plaça de l'Ajuntament  i esperem que tota la ciutadania, els serveis i empreses del municipi us hi sumeu en els espais que la situació de pandèmia us permeti.

Es va escollir el 25 de novembre l'any 1981 per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, que van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència en el moviment popular i feminista de la República Dominicana.

En aquesta primera trobada al 1981 anomenada Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Carib, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Un any després, al 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Adjunt trobareu el manifest que commemora i dona visibilitat a aquesta data i a tot el que representa. 

 

Darrera actualització: 30.11.2020 | 18:34