1a. edició dels TASTETS DE LECTURA EN VEU ALTA per la dida de Sant Jordi

Dijous, 2 de maig de 2024

Per celebrar enguany la diada de Sant Jordi van voler donar protagonisme als llibres i a la lectura, i quina millor manera de fer-ho que llegint, i a més a més en el format més complex,  com és el de la lectura en veu alta. Sabent la importància que té la lectura per al desenvolupament cognitiu i personal els nostres infants i joves, la regidoria d'educació i les escoles del municipi van apostar per programar una jornada de lectura en veu alta a les escoles i així va néixer la primera edició dels "Tastets de Lectura en Veu Alta".

A ambdós centres es van triar i preparar les lectures que llegirien els alumnes i que presentarien a la resta de companys i famílies. A l'Escola Torrescasana  hi va participar l'alumnat de cinquè i a l'Escola la Torre ho va fer l'alumnat de quart i cinquè. Tots ells duien algun detall representatiu dels personatges que representaven.

 L'escola de Vilanova d'Espoia va oferir a tots els presents fragments dels contes "La Rateta que Llegia a l'Escaleta" i "La Revolta dels Pèsols Congelats", textos que vam poder gaudir tots els assistents, especialment els més petits.

 A l'escola de la Torre es va realitzar una lectura amb projecció d'imatges  d'un seguit de textos del llibre d' Antoine de Saint Exúpery,  "El Petit Príncep",  al qual havien dedicat  un monogràfic.

El club de lectura "Llengua de Cérvol" va participar llegint de manera teatralitzada  una conversa imaginada entre el petit príncep i l'aviador alemany que va fer caure el seu aeroplà que pilotava Saint Exúpery  durant la Segona Guerra Mundial. En acabar l'ajuntament va obsequiar als alumnes uns llibres per a les biblioteques d'aula i de centre i uns bolígrafs.

Cal felicitar les escoles i els nois i noies que hi van participar per l'excel·lent treball realitzat i per fer-nos gaudir amb una tan bona lectura.

Esperem reeditar aquesta experiència al llarg dels propers cursos.

Darrera actualització: 3.05.2024 | 10:33