Ple de la corporació 20 de gener 2021

Dimecres, 20 de gener de 2021

Ahir 20 de gener es va celebrar, el primer ple municipal del 2021, seguint com fins ara en format telemàtic i amb emissió en directe pel canal de youtube de l’Ajuntament de La Torre de Claramunt.

Van assistir Sr. Jaume Riba Bayo (Junts),  Sr. Andreu Siñol  Quintana (Junts), Sra. Ana Madrid Jiménez (Junts), Sra. Mª Teresa Maruny Pomares (Junts),  Sr. Francesc Xavier Comes Ferrer (Junts),  Sra. Carla Suárez Nieto (PSC-CP)  Sr. Manuel Coca Rodríguez (PSC-CP), , Sr. Joaquim Morales Mestres (ERC-AM) i Sra. Mònica Tomás Tort (ERC-AM). Sr, Sergio Fernández Hernánde (PSC-CP).

Es va seguir l'ordre del dia  amb l'entrada a l'aprovació per unanimitat de l'acte anterior, el  del 16 de desembre de 2020 amb algun aclariment o puntualització per part de ERC, en lo referent a dos  de les seves intervencions.

S'avança el punt número 3 de l'ordre del dia per la presa de possessió del sr. Sergio Fernández Hernández (en substitució del Sr. José A. Martín)  pel grup municipal del PSC, per poder donar- li poder de vot en els pròxims punts del ple.

En Despatx d’Alcaldia , l'alcalde explica en detall, la denuncia feta a Endesa Davant de la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat per part de l'Ajuntament  insistint amb la mala qualitat del servei tan a nivell de potència com d'estabilitat de la xarxa elèctrica, i avança informació sobre les properes actuacions que es realitzaran respecte a aquest tema.

Posa en relleu els esforços per part de l'equip de la brigada durant aquest passats dies de nevada i els pocs mitjans que té l'Ajuntament per fer front per resoldre totes les incidències que es poden produir en aquestes situacions. "Creiem que des de l'Ajuntament es prenen tots els mitjans possibles per evitar els perjudicis que ens pot ocasionar, però malgrat tot, és molt difícil, per falta de personal, eines, i vehicles .Tenim sols una màquina que escampar sal per fondre  la neu i mes de 60 kms de carrers , s'han fet hores de nit i fora de l'horari habitual, per poder arribar a tots els carreres afectats , sobretot de Pinedes, però per pròpia capacitat de la màquina i pel temps no es pot arribar a la qualitat que voldríem, tot i que considerem que estaríem en l' aprovat."

Per acabar, conclou el despatx d'alcaldia fent referència i reconeixement a les tasques realitzades per part de la regidoria de festes, doncs  tenint en compte la situació que ens trobem de pandèmia, i amb totes les restriccions que suposa, s'han fet grans esforços per poder realitzar les activitats Nadalenques als diferents nuclis, i que amb el format adequat els nens i nenes de La Torre hagin pogut viure aquests dies d'especial il.lusió. Felicita a la comissió de fetes de Vilanova d’Espoia, de Pinedes de l’Armengol i de La Torre nucli.

Segueix amb el punt numero 4 segons l'ordre del dia i s'aprova inicialment per la  unanimitat l'expedient  de Modificació puntual NNSS “terrenys industrials al  N-E del casc urbà de La Torre”. El compromís urbanístic va lligat a la prolongació de les naus de l’empresa DICOR, i a l'ampliació de l'espai,  sense risc de perdre la mobilitat ni l'espai d'aparcament per part dels treballadors de la zona industrial. També és una manera de limitar l'accés dels camions a la zona urbana. D’ara endavant es faran els corresponents edictes i exposició pública per tal que els interessats puguin dir la seva.

S’aprova per unanimitat La moció del grup municipal d’ERC on s’acorda demanar informe i  assessorament  del Servei de Patrimoni Arqueològic de la Diputació de Barcelona i després de debatre l’estat administratiu de la llicencia demanada, on es conclou que el tràmit està suspès ( aturat el tràmit de la llicència abans de concedir- la o denegar- la) mentre no s’aclareixi el tema i que les obres fetes pel propietari no compten amb llicencia, es menciona la necessitat de neutralitat de l’ajuntament sens perjudici de fer complir les normes de la seva competència.

L'últim punt de l'ordre del dia és el sorteig de membres de les meses electorals per les eleccions al parlament de Catalunya previstes en un principi pel 14 de febrer de 2021, tot i que encara estigui pendent de ratificar o aplaçar-se el dia .

En l'apartat de precs i preguntes es varen exposar varis temes com el local de la joventut, el passatge santa Ana, la creació de l'entitat de joves, entre d'altres.

Per part del regidor X.Comes i d’acord amb tota la resta dels regidors van comentar que la funció del xat era plantejar precs o preguntes a la corporació i no per debatre entre ells mateixos les qüestions que es parlen, ja que per això ja hi ha altres canals de comunicació. Tanmateix es va comentar que la participació del xat  implica que la persona que participa s’identifiqui amb el seu nom i no amb pseudònim.

Per veure el ple podeu  clicar al següent enllaç o entrar al canal de youtube i veure tots els plens que s'han realitzat fins ara .

 

Darrera actualització: 19.03.2021 | 10:00