La Festa de la Castanyada amb prevenció contra la covid

Dilluns, 26 d'octubre de 2020 a les 00:00

Tots Sants és una festa dedicada al record dels avantpassats i un dels costums d’aquesta celebració a les nostres terres és la visita als cementiris, la menja de castanyes i l’elaboració de panellets.

Amb els anys aquestes costums s'han anat modificant i en l'actualitat s'ha transformat en una festa lúdica, com és el cas a Pinedes de l'Armengol, que ja fa molts anys ha convertit en tradicional el túnel del terror que organitzava la comissió de festes seguidament d'una festa amb música i ball, o com també  aquests dos darres anys els joves de La Torre festejaven el Halloween vestint el centre social Sant Joan Baptista per fer- ne un espectacle de terror.

 

Aquest any  aquestes festes i altres tipus de verbenes no es podran realitzar i es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). 

Segons el PROCICAT les pautes a seguir són les següents : 

- No es poden fer festes ni revetlles amb ball, ni botellades a la via pública.

- No es pot fer l’activitat de ‘truc o tracte’ en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.

- No es poden fer els passatges del terror esporàdics (si no és només amb els grups de màxim 6 persones).

- Es recomana la celebració de la festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones), i evitant les trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Cal ventilar molt bé els espais de reunió.

- Cal complir amb la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitats de restauració.

- Per a l’elaboració dels panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, i dur mascareta. No s’han de compartir estris ni productes entre grups si no són convivents i, un cop acabats els panellets, cal cobrir-los o embolicar-vos per evitar qualsevol contaminació externa. 

- Recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

- Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització i vigilància...).

Darrera actualització: 02.11.2020 | 08:36