Colònies de gats controlades

Els gats formen part de la fauna urbana de les poblacions essent molts indrets on es troben colònies estables i consolidades. A les àrees on troben un punt constant d'alimentació, els gats tendeixen a formar colònies nombroses a causa de la gran capacitat de reproduir-se que tenen aquests felins.  

Les colònies de gats no controlades poden generar queixes contínues, especialment si colonitzen patis interiors i jardins en zones urbanes.
En canvi, una colònia controlada de gats a part de ser una proposta sostenible es fonamenta en el control de la natalitat i en la millora de les condicions sanitàries tant dels gats com de la salubritat de l'entorn.

Una colònia controlada de gats està formada per gats urbans que han estat esterilitzats, que reben una atenció i vigilància sanitària, i són alimentats periòdicament amb pinso per part de les persones que s'encarreguen del seu manteniment. El control consisteix en la captura, esterilització i devolució dels felins a la colònia en la qual s'han establert.

Les colònies de gats no productives són la millor opció per aconseguir una situació d'equilibri i convivència entre els gats i les persones per mantenir una estabilitat demogràfica i el control de l'estat de salut dels gats.

L'Ajuntament de la Torre de Claramunt ha engegat un projecte per tenir un control de les colònies de gats del municipi i evitar-ne el creixement desmesurat.
Així, es volen evitar els inconvenients generats per la presència de gats abandonats, perduts o ensalvatgits en diferents zones del municipi.
El projecte compta amb la col·laboració del centre veterinari de Capellades

La primera fase d'aquest projecte ja s'està duent a terme en conveni amb el centre veterinari de Capellades i consisteix en capturar els gats, fer-los una revisió i iniciar el procés d'esterilització. Aquest procediment s'anirà aplicant als gats de totes les colònies del municipi a mesura que es vagin detectant i identificant. Una vegada recuperats, se'ls tornarà a deixar al mateix lloc on se'ls va trobar.

La segona fase començarà els propers mesos amb la creació de diverses zones al municipi, àrees especialment dissenyades per ser futures colònies de gats. L’Ajuntament s’encarregarà de garantir l’aliment necessari i voluntaris del municipi els l'aniran subministrant a mesura que sigui necessari. Perquè aquest procés sigui un èxit, quedarà totalment prohibit que la resta de veïns no autoritzats donin de menjar a aquests als animals a les zones indicades.

ACTUACIONS REALITZADES 2019:

1er trimestre: 15 mascles i 8 famelles

2on trimestre: 4 mascles i 4 famelles

Darrera actualització: 08.08.2019 | 11:17