Ahir dimarts 4 d'octubre, La Torre de Claramunt acollia la Jornada sobre "Noves formes de cohesió territorial: un enfocament integrat de polítiques públiques sectorials"

Dimecres, 5 d'octubre de 2022 a les 10:00

En aquesta jornada es van abordar diferents qüestions entorn els reptes de la cohesió territorial de manera sectorial: la indústria, la producció agrícola, les noves dinàmiques poblacionals i de mobilitat, el patrimoni, la transformació digital, l’emprenedoria i la sostenibilitat.

 

La jornada, coorganitzada per l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona i Pobles Abandonat, va ser conduïda per la periodista de Televisió de Catalunya, sra. Mari Pau Huguet, presidida pel president delegat de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Sr. Marc Verdaguer; per l’alcalde de la Torre de Claramunt, Sr.Jaume Riba; del president del Consell Comarcal de l’Anoia i alcalde de Masquefa, Sr. Xavier Boquete; i del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre del patronat de l’Institut Ramon Muntaner i coordinador del projecte “Pobles Abandonats”, Sr. Òscar Jané.

Es van abordar temes com :

  • la configuració del territori : entendre el context per arribar a la planificació fonamentada del futur,   
  • Nous models i usos industrials: el patrimoni llegat, una oportunitat per al desenvolupament.
  • Dinàmiques poblacionals, oportunitats i noves tendències demogràfiques.
  • El futur del territori: emprenedoria, talent local, sostenibilitat, turisme i cultura des la perspectiva dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  • Transició digital i connectivitat del territori: el desenvolupament de la banda ampla i el desplegament del 5G a tot el territori. La capacitació digital de la població com a línia d'acció prioritària com a política d'igualtat i inclusió social i laboral.
  • La governança multinivell i la col·laboració entre els agents territorials per afrontar els reptes a escala territorial i cloenda, amb conclusions de la jornada
Darrera actualització: 02.11.2022 | 11:19

Enllaços