Ple de la corporació 16 de desembre de 2020

Dimecres, 16 de desembre de 2020

A 16 de desembre  de 2020 es va celebrar el ple municipal en sessió ordinària de forma telemàtica i amb emissió en directe pel canal de youtube de l’Ajuntament de La Torre de Claramunt.

Hi han assistit : Sr. Jaume Riba Bayo (Junts), Sr. Andreu Siñol Quintana (Junts), Sra. Ana Madrid Jiménez (Junts), Sra. Mª Teresa Maruny Pomares (Junts), Sr. Francesc Xavier Comes Ferrer (Junts), Sra. Carla Suárez Nieto (PSC-CP) Sr. Manuel Coca Rodríguez (PSC-CP), , Sr. Joaquim Morales Mestres (ERC-AM) i Sra. Mónica Tomàs Tort (ERC-AM)  i el secretari: Sr. Lluís Colau Asensio. Va estar absents el Sr. José A. Martín Fernández (PSC-CP), per motius de salut .

Es va seguir l'ordre del dia amb l'entrada a l'aprovació per unanimitat de l'acte anterior, el  del 11 de novembre  de 2020 . El Sr. J. Morales demana modificar la seva intervenció del punt 4rt perquè creu necessari fer la comissió i que el procés compti també amb la participació dels veïns i espera que aviat podran canviar el nom de l’espai de Torresport pel del 1er d’Octubre. S’accepta per part de l’Alcalde i es posa a votació quedant aprovades pel vot unànime de la corporació municipal.

Seguint amb el punt número dos, a Despatx d’Alcaldia, l’Alcalde informa del resultat de la Marató solidaria aportant l’Ajuntament 500,00.-€,  també comenta el canvi de junta de l’ADF i agraeix la feina feta a l’anterior junta i desitja sort a la nova. Informa de les noves ajudes al comerç local pel segon confinament generalment en les mateixes condicions que l’anterior edició, així com l’edició del sorteig de diversos vals de consum al comerç local de 75,00.-€ en la visita del patge Faruk. També explica que segons la previsió del PROCICAT s’organitzaran els actes del nadal d’una o altra manera per tal de garantir la salut de les persones. Per finalitzar la seva intervenció informa dels canvis previstos en el calendari del servei d’Anoia Verda (Porta a Porta).

En el punt numero tres s’informa al Ple que el Sr. José A. Martín Fernández (GM del PSC-CP) en data 13/11/2020 ha presentat davant del registre d’entrades de l’Ajuntament un escrit informant de la seva dimissió per motius personals. Els presidents dels tres grups dmunicipals agraeixen les seves aportacions  durant aquests anys  i l'alcalde li trasllada el suport de tota la corporació.

A partir del punt número 4 es passen a fer les votacions de diferents aprovacions i mocions que es proposen  com  l'aprovació del Pla Local de Prevenció de Residus segons la proposta tècnica actualitzada del Consell Comarcal de l’Anoia referent a les actuacions necessàries per a la millor i eficaç gestió dels residus municipals i queda aprovada per unanimitat.

La proposta del Sr. Alcalde-President del pressupost, plantilla i catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament de La Torre de Claramunt per a l’exercici econòmic del 2021 i s' aprova per tots els presents, essent la primera vegada a la història que tots els grups polítics voten a favor unànimament. El Sr. Andreu Siñol, regidro d' hisenda, agraeix aquests gest dels grups polítics i creu que de cara a la ciutadania, representa un punt de confiança en la institució per tal d’ajudar a superar la situació en la que ens trobem.

L'aprovació del model de conveni de col·laboració per a la prestació del servei de lectura mitjançant el Bibliobús Montserrat de la Diputació de Barcelona, queda aprovada per la totalitat dels presents. Es designa com a interlocutora de l’Ajuntament a la Regidora Sra. Ana Madrid Jiménez i en la seva substitució al Sr. Xavier Comes Ferrer. La Sra. C. Suárez, diu que el vehicle té moltes avaries i creu que s’hauria de demanar el servei a Pinedes de l’Armengol, i l'alcalde respon que la programació de les parades les fa la Diputació combinant amb altres municipis, però que ho tornaran a proposar.

S'aprova el Pla Local de Joventut amb 8 vots a favor dels grups JxLT i ERC , i 2 abstencions del grup PSC.

Les mocions una vegada llegides  es passen a votacions , quedant totes elles recolzades per unanimtat  :_ 

  • La moció del grup municipal socialista amb motiu del dia 25 de novembre, dia internacional de l'eliminació de la violència vers les dones 
  • Moció municipal per exigir el compliment de finançament cap als ens locals per part del Govern de la Generalitat 
  • moció que presenta el grup municipal psc-cp, a favor de la protecció del sistema sanitari d’atenció primària
  • moció del psc-cp per reclamar ajudes al govern de la generalitat a fons perdut pels sectors de la restauració i comerç del municipi
  • Moción del GM-PSC de La Torre de Claramunt en nombre de vecinos y residentes en Pinedes de l'Armengol para la apertura diaria del centro social Font de l’Armengol 
  • Moció per sol·licitar un informe per part d'ecoembes sobre la denúncia efectuada per greenpeace sobre el tractament dels envasos 

En el torn de precs i preguntes es debat sobre els residus d’asfalt al terreny municipal del davant del Camaró, sobre les dates per les proves del COVID al municipi, sobre intents de robatori al centre social i magatzem de Pinedes Armengol, els talls de llum al municipi, un protocol de recollida d’animals abandonats, sobre diferents actuacions com que al camí del Clot del Lluci s’ha tallat un roure molt gran i potser s’ha ocupat part d’un camí, i que al camí de Cal Cubé des de Cal Vilaseca s’han pelat els vorals, i es demana regular el tema de les batudes de senglar.

No havent-hi mes punts a l’ordre del dia , l’Alcalde-President aixeca la sessió a les 23:59.

Si es volen obtenir més detalls sobre les sessions de ple es poden visualitzar al canal de youtube de l'Ajuntament de La Torre de Claramunt , a l'enllaç adjunt.

Darrera actualització: 9.03.2021 | 10:45