La Torre de Claramunt suspèn temporalment el procés de pressupostos participatius 2019-2020

Dilluns, 1 de juny de 2020

La Junta de Govern aprova la proposta de suspendre temporalment la 2a edició de pressupostos participatius de la Torre de Claramunt en atenció a l’actual situació de crisi.

El passat 25 de maig, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Torre de Claramunt aprovava la proposta feta per la Comissió de seguiment del procés de Pressupostos participatius 2019-2020 pels problemes que la crisi sanitària del COVI-19 suposava en les fases de participació en la votació i d’execució dels projectes guanyadors.

Des de la Comissió de seguiment es proposa: “Mantenir les actuals propostes;  fer les votacions a partir de setembre-octubre de 2020  i deixar l’execució de dits projectes per als pressupostos de l’any 2021 o 2022, segons s’acordi amb l’ens municipal per superar ara  la situació d’emergència social, demanant que l’actual crèdit pressupostari es destini a polítiques d’ajuda després del COVID-19”.

Per tant, el procés queda suspès en la fase d’Informació dels projectes presentats i que han estat validats tant de l’equip tècnic com des de la comissió de seguiment.

Aquest procés ha rebut un total d’11 propostes de projectes dins del procés de pressupostos participatius. Un cop feta la validació tècnica i sent aprovats per la Comissió de seguiment el passat 27 d’abril, passaran a la fase de votació ens següents projectes:

  • Projecte 1: Gimnàs Escola Torrescasana- ACCEPTADA
  • Projecte 2: Digitalització de l’Escola Torrescasana - ACCEPTADA
  • Projecte 3: Local per al jovent - ACCEPTADA ajustada  a les bases d’acord amb la persona proposant
  • Projecte 4: Connexió i neteja camí de la Ruta Verda - ACCEPTADA ajustada  a les bases d’acord amb la persona proposant
  • Projecte 5: Sala de lectura - ACCEPTADA ajustada  a les bases d’acord amb la persona proposant
  • Projecte 6: Arranjament del Jaciment de les sitges ibèriques - ACCEPTADA ajustada  a les bases d’acord amb la persona proposant
  • Projecte 7: Transformació del Pati-Parc en un Espai Educatiu - ACCEPTADA
  • Projecte 8: Zona de pícnic amb barbacoes d’ús públic - ACCEPTADA canviant l'emplaçament proposat d’acord amb la persona proposant per adaptar- se a la normativa de prevenció d'incendis.
  • Projecte 9: Crear un espai per a gent gran i joves - ACCEPTADA ajustada  a les bases d’acord amb la persona proposant

Per contra, s’han hagut de rebutjar dues propostes següents:

  • Projecte 1: Posar màquines als Gimnàs del Poliesportiu – REBUTJADA, ja que implica un servei.
  • Projecte 2: Remodelació zona Bar i mobiliari Local Social: REBUTJADA, per excedir el límit del pressupost.

Per a més informació podeu entrar a la plataforma www.decidim-latorre.diba.cat des d’on podeu visualitzar totes les propostes presentades.

A partir de setembre informarem del nou calendari del procés i de com s’efectuarà el període de votacions del projecte a partir de les mesures que es vagin prenent respecte la crisi sanitària provocada pel COVID-19.

 

 

Darrera actualització: 14.09.2020 | 11:11