La Torre de Claramunt contempla un total de 84.500€ en mesures econòmiques per aquest any 2020.

Dijous, 14 de maig de 2020

Des que va començar la crisi sanitària del covid-19 , l’Ajuntament de La Torre de Claramunt ha estat lluitant per pal·liar amb les conseqüències socio-econòmiques provocades per la Crisi Covid-19, amb una sèrie de mesures aplicades des del mes de març i que s’han vist incrementades en aquest darrer període amb un import de 47.100€.

 La recaptació anual prevista des de l'ajuntament per fer front a l'emergència sanitària serà de 300.000 euros menys, un 10% del que és habitual

Des del consistori s’ha incrementat la despesa d’ajuts puntuals de caràcter social en 24.100 euros, ampliant les targetes moneder (nombre d’usuaris de targetes i/o quantitat d’euros per targeta ) i abastint el banc d’aliments davant un possible increment de demanda per part de famílies en situació de risc social durant els propers mesos.

S’ha obert una línia de contractació per a autònoms locals per sostenir el teixit professional del municipi, per desenvolupar tasques de manteniment de vies, infraestructures municipals i jardins per valor de 10.000 euros.

Tots els comerços locals afectats per l’obligació de tancar davant el decret de l’Estat d’Alarma se’ls hi ha abonarà la taxa de Residus sòlids Urbans (RSU). En total, s’hi han destinat 3.000 euros. La línia d’ajuts al petit comerç s’ha ampliat amb la creació d’un fons de subvencions de 10.000 euros per fer front al període d’inactivitat provocat per l’emergència sanitària.

Des de l’ajuntament també es recorda que tant l’RSU com l’Impost de Béns Immobles (IBI), d’acord amb allò permès per l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona s’han aplaçat fins al mes de setembre, per reduir la pressió fiscal a famílies, autònoms i empreses. 

Properament  es publicarà al BOE totes les bases d'aquesta subvenció , però ja les podeu veure als documents adjunts.
Caldrà emplenar la sol.licitud i adjuntar- la a la instància genèrica que haureu de fer per obternir el registre d'entrada .

 

 

Darrera actualització: 14.09.2020 | 11:12