Presa de possessió del nou Jutge de Pau a la Torre de Claramunt

Dijous, 24 de gener de 2019 a les 00:00

Avui, 24 de gener, el lletrat de l’administració de justícia de l’agrupació del jutjat de Pau n.19, Sr. Ivan Boada, ha donat possessió del càrrec de Jutge de Pau al nou titular el sr.José Antonio Madrid García, en substitució del sr.Pasqual Domingo Rubió que ha cessat del càrrec del que ha estat exercint durant 24 anys a La Torre de Claramunt, i com a substitut del titular s’ha nomenat al Sr. Josep Mª De Febrer i de los Ríos.

 

L’agrupació del jutjat de Pau té seu a Capellades, i avarca 4 municipis, que són el mateix Capellades, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Anoia i La Torre de Claramunt.

Els jutjats de pau són el primer esglaó de l'aparell judicial i existeixen en tots els municipis en què no hi hagi Jutjats de Primera Instància i Instrucció.
El jutge de pau és una persona elegida per l’ajuntament del municipi i que exerceix les funcions jurisdiccionals corresponents als jutjats de pau durant quatre anys.
Serà triat pel ple de la Corporació Local a partir dels candidats que s'ofereixin o designat directament si no hi ha cap candidatura. La proposta és enviada al Jutjat d'Instrucció de la demarcació judicial a la qual pertanyi i després del nomenament es comunica a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Autònoma.

En el cas de La Torre de Claramunt  hi ha hagut dos candidats els quals han estat escollits com a titular el que més anys feia que ja exercia de jutge substitut i com a substitut el segon candidat .

Darrera actualització: 24.01.2019 | 14:03