Vilanova d'Espoia ha gaudit d'una de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Dilluns, 16 de setembre de 2019 a les 00:00

Des del 6 de setembre i fins el passat diumenge 15, una quinzena de poblacions de Catalunya han acullit amb més de 150 artistes i participants, la 47ª edició de les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya i dissabte 14 de setembre el nucli de Vilanova d'Espoia de La Torre de Claramunt va agafar el relleu del lema “La dansa dels pobles pel nostre poble” amb més de 300 persones que van poder gaudir de l'acte.

A partir de les 6 de la tarda es va poder gaudir de la cercavila dels gegants i grup de caramelles de Vilanova d'Espoia pels carrers de la vila i a partir de les 7 de la tarda, les entitats participants van oferir balls folklòrics a l'Escola Torrescasana. La jornada cultural acabà amb l'actuació del ballet folklòric Krujevà, provinent de la República de Baixkíria, el qual oferirà balls tradicionals de la seva cultura popular.

Les 47enes JIC - Catalunya compten amb un seguiment de més de 10.000 espectadors al llarg dels 10 dies de celebració. Enguany també hi participen representants culturals de Mèxic, amb el ballet folklòric de Tamaulipas, el ballet Dakar del Senegal, l'Elai Alai de Portugalete provinents d'Euskadi i S'eixam Mallorquí de les Illes Balears, junt amb els col·lectius tradicionals i folklòrics catalans, com són els gegants de Calella, els dansaires d'Arenys de Mar, l'esbart Nova dansa, el col·lectiu Mediterrània Dansa, l'esbart Dansaire de Figueres, el grup folklòric Músx i l'esbart dansaire de Granollers.

La celebració s'ha estès aquest any, junt amb Vilanova d'Espoia, per les poblacions catalanes de Santa Maria de Palautordera, Juncosa, Rajadell, Arenys de Mar, La Llagosta, Montblanc, Bellpuig, Barcelona, Matadepera, Ripoll, Gironella, L'Hospitalet de Llobregat, Figueres i  Calella, municipi on es va celebrar novament l'acte inaugural.

47enes JIC - Catalunya estan organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK) i compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Girona, junt amb la quinzena d'ajuntaments que acullen les jornades, mitjans de comunicació i empreses.

Darrera actualització: 25.09.2019 | 13:35

Imatges

folklore 2019 folkloric