Primera visita al Castell de La Torre de Claramunt amb visita guiada

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 00:00

El passat dissabte 2 de juny s’encetaven les visites guiades al Castell de La Torre de Claramunt amb més de 100 persones inscrites, després que l’Ajuntament i els propietaris de la fortalesa signessin un acord de col·laboració el passat dia 11 d’abril. Així, totes les persones interessades a conèixer el castell podran realitzar una visita guiada en grup cada primer dissabte de juny i de desembre entre les 10 i les 13h, organitzades en quatre torns d' una hora.

El preu de l’entrada és de 5 euros, un import fixat per sufragar les despeses de contractació dels guies i el material que s’ofereix al visitant. La família De Febrer, propietària de la fortalesa, accedeix a obrir les portes de manera desinteressada.   

Amb aquest gest, la família De Febrer, que actualment viu al castell, obre les portes de casa seva amb l’únic interès d’afavorir la divulgació i promoció de la història del municipi, la qual cosa, el consistori agraeix profundament.

És conegut l’esforç de la família De Febrer per mantenir i conservar el castell , però també per compartir. Tot i que sempre han estat oberts a col·laborar i així ho feien cada any acollint visites d’estudiants de l’escola, amb aquest acord, fan un pas més endavant.

El Castell de la Torre de Claramunt té una planta hexagonal, i consta de planta baixa i tres pisos. L’espai s’articula al voltant de tres patis. Aquesta estructura tan complexa reflecteix la successió de reformes i ampliacions que s’hi ha fet en diversos moments. La part més antiga seria la façana nord, que té una torre quadrangular adossada a l’angle nord-est. Als segles XIV-XV es va fer una ampliació cap al sud. Finalment, al segle XVI es va ampliar de nou cap a l’est i cap al sud, cosa que fa que avui les façanes d’estil renaixentista siguin més visibles. A l’exterior, davant de la façana est es conserva un tram del fossat que devia circumdar el castell. També es conserva l’església de Sant Joan Baptista, originàriament d’estil romànic, que segurament formava part del recinte original del castell.

Aquesta nova acció de promoció del patrimoni s’inclou també dins el projecte “Anoia, terra de castells” d’Anoia Turisme en el qual l’Ajuntament  també hi està adherit. Es tracta d’una iniciativa del Consell Comarcal de l’Anoia que promociona la comarca a través de la posada en valor del patrimoni arquitectònic que suposen aquestes fortaleses.

La pròxima cita serà l’u de desembre amb quatre torns; a les 10:00h, 10:15h, 11:00h i 11:15h. Les persones interessades a realitzar la visita guiada poden reservar la seva plaça trucant al telèfon 635922384 o a través de la web www.anoiapatrimoni.cat

Darrera actualització: 25.06.2018 | 11:37

Imatges

visita castell 2018