L'Ajuntament esdevé oficina de serveis d'Identitat Digital de Catalunya (idCAT)

Dilluns, 14 de maig de 2018 a les 00:00

Us podreu adreçar a l'Ajuntament de La Torre de Claramunt per tal que el personal de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania us tramiti el certificat digital idCAT.  
Podeu sol.licitar presencialment: L'idCAT Certificat, que requereix descarregar un programari al vostre ordinador i/o l'idCAT Mòbil que només requereix disposar d'una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil. 
Amb l'idCAT mòbil podreu realitzar una cinquantena de tràmits des del portal web de l'Ajuntament. 

Si no us voleu desplaçar fins a les oficines de l'Ajuntament, podeu tramitar l'idCAT des d'internet tant si disposeu de certificat digital o no en disposeu.
Als documents adjunts, disposeu d'un manual amb les instruccions per tramitar-lo per internet i sense certificat digital. 

Contacteu amb l'OAC i us orientarem en aquests processos. 

Amb el certificat digital idCAT, podem operar amb l’Administració i assegurar la integritat i la confidencialitat de les dades que es trameten: signar formularis i també correus i altres documents electrònics. Per fer tràmits menys complexos, podem identificar-nos amb l’idCAT Mòbil, un servei d’identificació basat en el lliurament d’una contrasenya d’un sol ús a un telèfon mòbil.

L'idCAT és un certificat digital adreçat a tots els ciutadans i ciutadanes que hagin de fer tràmits amb l’Administració pública. 
L'idCAT Certificat és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet.

Amb l'idCAT Certificat, podeu operar amb les administracions públiques i assegurar la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques que envieu per Internet.
També podeu, per exemple, signar documents i correus electrònics amb totes les garanties.
Podeu obtenir el vostre idCAT Certificat de dues maneres:
1. Per Internet. Un cop ompliu el formulari de sol·licitud, heu de recollir el vostre certificat a l'Entitat de Registre idCAT que hagueu triat.
2. Presencialment, a l'Entitat de Registre idCAT més propera. 

Com instal·lar-lo al vostre ordinador
La descàrrega del programari s'ha de fer a través de la pàgina a través del web www.idcat.cat
Abans de la descàrrega és important que comproveu si el vostre equip permet l'ús del certificat idCAT. Consulteu les Taules de Compatibilitat. Si feu servir Windows XP o anteriors, cliqueu aquí.
Abans de continuar amb el procés, recordeu que per utilitzar l'idCAT heu de tenir les claus públiques del certificat. Instal·leu-les clicant aquí.
Descàrrega del certificat
Per descarregar el certificat, introduïu les dades d'identificació que us demanen al següent formulari. Un cop s'hagin validat les dades, ja podeu descarregar-vos el certificat a l'ordinador.

L'idCAT Mòbil, és un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania i basat en l'enviament d’una contrasenya d'un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu.
Per obtenir un idCAT Mòbil, cal complir els requisits següents:

 • Ser major de 16 anys

 • Acreditar la personalitat mitjançant un dels documents reconeguts següents:

  • DNI

  • NIE informat en el permís de residència

  • passaport

  • document identificador d'un país de la Unió Europea

  • targeta de residència comunitària

 • Informar obligatòriament d'una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d'identificació i contacte.

Darrera actualització: 14.05.2018 | 15:02