Gran èxit de nou aquest any amb la Festa de la Cassola de Vinya a Vilanova d' Espoia

Dilluns, 13 de novembre de 2017 a les 11:00

El diumenge 12 de novembre, la Torre de Claramunt va homenatjar les seves arrels amb la festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya, àpats d’hivern dels pagesos de la zona que treballaven a les vinyes de sol a sol.

La Festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya arriba enguany a la seva quarta edició. L' Ajuntament organitza a Vilanova d' Espoia una jornada en la que es realitzen activitats relacionades amb les vinyes, les barraques de pedra seca, el vi, el cava i la gastronomia que caracteritzen el territori torredà.

Les olles i les cassolades són el centre de la festa. Des de primera hora del matí, i amb foc de llenya, els veïns d' Espoia cuinen les receptes que després els visitants poden degustar; l’olla de Murri i la cassola de Vinya. Els ingredients que es fan servir són productes de la terra de l’època i carns dels corrals de pagès tradicionals, tot fet amb productes de proximitat.

Així, mentre les olles i les cassoles van fent la xup-xup, la festa continuava a la plaça. Al matí va tenir lloc una caminada familiar seguint algunes de les barraques de pedra seca típiques de la zona, i a l' acabar els esperava coca i sucs.

Hi va haver tallers de dibuix,  un taller de pintura al vi, exhibicions de figures de fusta amb motoserra i  jocs clàssics de mida gran . També es va poder gaudir amb exhibicions dels falcons i gegants de Vilanova d’Espoia.

Durant tot el matí es va gaudir d’una mostra i degustació de vins i caves,  parades gastronòmiques de productes de proximitat com ara formatges i embotits.

Enguany , l' atracció era una exposició d’una completa mostra sobre les bótes i l’ofici de boter.

L’alcalde de la Torre, Jaume Riba, manifesta que és una festa jove, amb nomes 4 anys, però que des del municipi es vol seguir potenciant ja que posa en valor el nostre patrimoni, en relleu alguns dels trets més característics del municipi i tot plegat ajuda a la promoció del territori.

Darrera actualització: 13.11.2017 | 16:51