1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica

Divendres, 17 de gener de 2020

L'alcalde Jaume Riba ha assistit a la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica, convocada pel conseller de Territori i Sostenibilitat , el passat divendres 17 de gener al matí al Teatre Nacional de Catalunya, Barcelona.
La cimera va ser presidida pel M. Hble. Sr. Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.

El maig de 2019, el Govern de Catalunya va declarar formalment l'emergència climàtica.

La Cimera vol ser un punt de trobada per acordar un full de ruta, a curt i mig termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó de tots els agents implicats.

En els últims anys, la temperatura del país ha augmentat 1 grau cada 40 anys i com a conseqüència, els casquets polars pateixen un desglaç que estem notant a les nostres costes, amb un augment del nivell del mar de 3,3 cm cada 10 anys.

Pel què fa a les emissions, Catalunya emet 45 milions de tones de CO2 ( un 1% de totes les emissions generades per Europa). Catalunya ha aconseguit reduir un 23% les seves emissions respecte el 2005, quan es van començar a prendre mesures de reducció d’emissions, però el repte és disminuir encara més l’emissió de gasos i frenar aquest augment de temperatura. 

Per afrontar el canvi climàtic i incentivar l’acció, la Cimera vol implicar diversos sectors econòmics i socials com el financer i d’assegurances; habitatge, construcció, infraestructures i urbanisme; universitats, ensenyament i recerca; turisme, indústria química i aigua; ports i aeroports; riscos i adaptació als riscos; agricultura, alimentació i aigua; automoció i mobilitat; moviments juvenils d'acció climàtica; tercer sector ambiental; i propietat i gestió de mitjans de comunicació

Darrera actualització: 10.02.2020 | 13:25