Campanya de tinença responsable d'animals de companyia

Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 00:00

Durant aquest mes d'abril, visitaran el nostre municipi els Agents Rurals que jutnament amb els agents municipals faran un control rutinari sobre la identificació dels animals de companyia dintre de llur Campanya de control d'identificació adreçada a municipis de menys de 5000 habitants.

La manera d'actuar dels vigilants és visitar les instal.lacions on trobin gossos i fer una acta d'identificació del gos i del seu propietari i davant de qualsevol incompliment de la normativa de benestar animal exigien l'adequació de l'animal i de la seva identificació i registre censal.
Per això, volem recordar que és obligatori censar tots els animals de companyia (gossos, gats i fures) en el municipi on resideixen habitualment els animals .
El tràmit és gratuït. Només cal dirigir-se a les oficines de l'Ajuntament amb la cartilla veterinària de l'animal. És necessari que l'animal disposi del microxip homologat d'acord amb la norma ISO 11784 (art. 15.1 del DL 2/2008). 

Al cens, han de constar les dades d'identificació de l'animal i les dades de la persona propietària 

La persona propietària d'un gos, un gat o una fura té un termini de tres mesos des del naixement de l'animal o de trenta dies des de la data d'adquisició de l'animal, el canvi de residència, la mort de l'animal o la modificació d'altres dades incloses en el cens per comunicar-ho al cens municipal.

Si sou propietaris d'un gos potencialment perillós cal tramitar la llicència per la tinença o conducció de gossos potencialment perillosos que està subjecta a una taxa de 30€. Aquesta llicència us habilita per posseir i passejar el vostre gos i així evitar dures sancions. Cal renovar-la cada cinc anys.
 

Darrera actualització: 03.04.2019 | 08:43