Article d’opinió del grup municipal Junts per La Torre, publicat al butlletí municipal de febrer 2020

Dimecres, 19 de febrer de 2020 a les 00:00

En el butlletí municipal, enguany editat englobant tot l'any 2019, el grup polític de Junts per La Torre, va incloure l'article següent: 

"Sembla que mica en mica abandonem els escenaris de crispació política dels aparells de l’Estat envers el poble de Catalunya. De fet, una situació així és insostenible en el temps. Ens donen un alè d’esperança els anuncis de diàleg i de concòrdia del nou govern de l’Estat sorgit aquestes darreres setmanes.
Malgrat tot, és difícil parlar i tractar temes d’interès per a tothom, mentre seguim tenint els nostres polítics a la presó i a l’exili. Molt clar ho deuen veure els dirigents d’ERC, quan aparentment han donat un xec en blanc als senyors del  PSOE a Madrid. Tant de bo ho encertin. Més reticents, però, hem estat la gent de JuntsxCat, que ens hem quedat més a la distància, sense fiar-nos gens de la paraula de la gent del Govern de l’Estat. Encara tots tenim a la ment aquelles paraules del senyor Zapatero: «Apoyaré todo aquello que salga del Parlament de Catalunya y que los catalanes decidan.» Bé, ja sabem tots com va acabar, com el rosari de l’aurora.

Demostrat ha quedat ja des de fa temps que els tentacles de diferents estaments de l’Estat pel que fa a instàncies judicials semblen més el record llunyà de quelcom que ja havíem assumit com a superat i que de nou sorgeix d’entre les tenebres, i que ni tan sols els clatellots rebuts des d’instàncies europees serveixen per fer-los veure que haurien de fer-s’ho mirar.

Mentrestant, doncs, sembla que tindrem pressupostos a la Generalitat, notícia molt important per al país i per als ajuntaments, donat que es treballava amb pressupostos prorrogats des de fa tres anys.
També arrenca la legislatura amb acord de govern a la Diputació de Barcelona, entre PSC i JuntsxCat, sense cap mena de dubte la institució que en aquests darrers anys ha donat suport imprescindible als ajuntaments de la nostra
demarcació, i que gràcies als recursos tècnics i econòmics rebuts hem pogut anar teixint obres i infraestructures  necessàries per al nostre municipi.
Desitgem, doncs, que aquest 2020 pugui ser un punt d’inflexió i que el seny i la serenor de tothom faci tornar les coses al seu lloc, i mica en mica ens puguem emmirallar en les societats lliures i democràtiques d’Europa"

Darrera actualització: 02.11.2020 | 16:48